خبرگزاری حوزه/ بیشک ماه رمضان ماه برکت و رحمت از سوی خداوند و ماه بندگی و عبودیت برای مخلوق است.براساس روایات متواتره ماه رمضان، ماه خداوند نامیده شده است و در این میان نیز براساس احادیث نبوی و امامان معصوم(ع)، مسجد خانه خداوند در روی زمین نام گرفته است و یکی از بهترین جلوه های بندگی مسلمانان در ماه رمضان ، حضور پرشور آنان در مساجد است.اما در اصطلاح نخ تسبیح یک مسجد برای تبدیل شدن به مأوایی برای عبودیت، امام جماعت آن است. برهمین اساس با حجت الاسلام هادی محسنی، امام جماعت مسجد امیر المومنین(ع) ایلچی اصفهان، که توانسته جوانان زیادی را به مسجد جذب کند، به گفت وگو نشستیم.
* ابتدا خود را برای مخاطبین معرفی کنید؟
هادی محسنی هستم، متولد357، نزدیک به 15 سال است وارد حوزه علمیه شده ام و در عرصه تبلیغ و برگزاری نماز جماعت از پایه 6 به بعد در ادارات، مدارس، مساجد و روستاهای خارج از شهر اصفهان به مدت 9 سال مشغول به فعالیت بود. در این مدت علاوه بر امام جماعت مساجد در مدارس فارابی فرهنگیان، مدرسه دخترانه کوثر و دبیرستان علوم و معارف خیابان احمدآباد، در روستاهای اطراف استان مانند روستای دینان به مدت یک سال و روستای ایچی به مدت 3 سال خدمت گذار مردم در مساجد بوده و انجام وظیفه می کنم.
*ائمه جماعات باید چه روش هایی را برای جذب جوانان و نوجوانان به کار بگیرد؟
برای جذب جوانان و نوجوانان به مسجد باید یک برنامه ریزی بلند مدت و بسیار دقیقی انجام شود. این برنامه دارای 3 بخش اساسی می باشد، بخش نخست، برنامهریزی دقیق برای شرایط حال جوانان و فعالیت هایی که باید انجام دهند، بخش دوم برنامهریزی، برای آینده آنان و بخش سوم برنامهریزی بسیار دقیق که دوبخش اول و دوم را شامل شده و باعث به ثمر نشستن فعالیت های ما می شود.
این برنامه باید بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب نوشته و فعالیتهای آن به گونه ای مهندسی فرهنگی شود، که با مدیریت مساجد به ثمر بنشیند، علاوه بر این برنامه، خانوادهها نیز نقش موثری در جذب جوانان به مسجد دارند و آنچه که باعث دوام جذب جوانان به مساجد می شود خوش صحبتی، اخلاق حسنه و صحبتهای چهره به چهره امام جماعت در مسجد می باشد.
*مهمترین وظیفه امام جماعت برای اجرای هرچه بهتر مسایل فرهنگی -مذهبی چیست؟
مهمترین وظیفه امام جماعت در مسجد اقامه، نماز جماعت به صورت هرچه باشکوه تر است وهمچنین اداره قسمت های مختلف مسجد و تقسیم کار برای انجام سریع فعالیتهای مسجد میان افرادی که مسولیت های مختلفی را برعهده گرفته اند، این تقسیم کار هم چنین می تواند در فعالیت های فرهنگی، مذهبی نیز نقش بسزایی داشته ایفا کند.
*به نظرشما چه شیرینی و حلاوتی در فعالیت امامت جماعت مسجد وجود دارد؟
روحانیون از زمان ملبس شدن و بر عهده گرفتن این مسئولیت خطیر، در خود وظیفهای را میبینند که نباید در آن هیچ گونه کوتاهی کنند، بلکه باید در اجرای رسالت هدایتگری خود استوار باشند وطبیعتا به پاداشتن نمازجماعت، ایجاد انگیزه در مردم در برگزاری نماز، اشتیاق کودکان، نوجوانان و جوانان و همچنین ثواب آن باعث افزوده شدن به شیرینی این امر می شود که طلاب و روحانیون در هرپست و مقام و جایگاهی حاضر به ترک آن نخواهند بود .
*انتظار یک امام جماعت از مردم مسجد محل چیست؟
مردم باید از لحاظ فکری ، مالی و دیگر بحث ها، برای بالا بردن کیفیت هرچه بهتر فعالیت های مسجد یاری رسان امام جماعت باشند تا مسجد به هدف بالای خود برسد.
* اکنون چه نهادهایی در مسجد شما در حال فعالیت هستند؟
پایگاه بسیج امام خمینی(ره)، کانون فرهنگی امام رضا (ع) و هیئت امنای مسجد امیرالمومنین(ع) روستای ایلچی و هیئت مذهبی علی اصغر(ع) از جمله بخشهایی هستند که در کنار یکدیگر در مسجد مشغول به فعالیت هستند؛ این نهاد ها تاثیر به سزایی در انجام هرچه بهتر فعالیت های فرهنگی مسجد دارند.
*راهکارهایی که برای جذب جوانان و نوجوانان به مساجد باید توسط امام جماعت، انجام شود، چیست؟
امام جماعت به دلیل محدود بودن وقت، زمان کافی برای یاری رساندن زیاد به نوجوانان و جوانان در اختیار ندارد، اما می تواند در زمان کوتاه با انجام فعالیت های جذاب مانند برگزاری جلسه پیرامون نمازو فواید آن ، اهدای جوایز از سوی مسجد به دانش آموزان ممتاز ،گپ و گفت های دوستانه و چهره به چهره ومسائلی از قبیل آن جوانان را به مسجد جذب کرد.
*نکته پایانی
خانواده مهم ترین و موثر ترین محیطی است که می تواند به جذب نوجوان به مسجد کمک کند، اما به دلیل مشکلات و اولویت هایی که یک جوان یا نوجوان در ذهن خود دارد، جذب آن کمی با مشکل روبرو خواهد شد و در آخر به خانواده توصیه میکنم که فرزندان خود را ازکودکی به مسجد و نماز خواندن عادت دهند؛ زیرا که مانع لغزش آنان در هر زمینه ای خواهد شد.